3DMetPrint / PlastSystem AB

PlastSystem AB suunnittelee SOLIDWORKSin avulla ruiskuvalumuotteja asiakkaiden toiveiden mukaan 3DMetPrint tekee ja toimittaa ruiskuvalumuotit 48 tunnissa PlastSystem AB:lle - muottien valmistuksessa he käyttävät 3DSystemsin ProX 300 3D-tulostinta, jolla saadaan sileät pinnat ja tarkat geometriset muodot Merkittävästi lyhentyneet läpimenoajat ja pienet tuotantoerät ovat nyt mahdollisia PLM Groupin, 3DSystemsin ja SOLIDWORKSin ansiosta

Haaste

PlastSystem AB:n asiakaskuntaan kuuluu yrityksiä lääketieteelliseltä alalta sekä huonekalu- ja valaistusteollisuudesta. Yhteistä näille kaikille on korkeat odotukset muottien laadusta ja lyhyistä läpimenoajoista, sekä valmistettavat tuote-erät ovat suhteellisen pieniä. Lisäksi PlastSystem AB:lla oli asiakas, joka halusi tuotteensa valmistettavan polypropyleenistä ja lasikuituvahvisteisesta polypropyleenistä.

Ratkaisu

PlastSystem AB suunnitteli ruiskuvalumuotin SOLIDWORKSin avulla. Tämä tehtiin heidän omassa työkalupajassaan, joten heillä oli täysi kontrolli koko prosessissa, ja muutokset ja säädöt oli mahdollista tehdä nopeasti ja vaivattomasti. Muotin mallin tiedosto lähetettiin 3DMetPrintille, joka valmisti ruiskuvalumuotin metallista 3D-tulostamalla.

Tulosteessa käytetty materiaali oli maragingteräs (1.2709). Materiaali saavutti tulostusolosuhteissa Rockwell-asteikolla hrc-kovuuden 37, ja sitä pystyi helposti kasvattamaan jopa kovuusluokkaan 55-57. Kyseisen ruiskuvalumuotin valmistusaika oli suunnilleen 48 tuntia.

Ruiskuvalumuotti vaati vain vähän jälkikäsittelyä, jonka jälkeen se toimitettiin PlastSystems AB:lle alle viikossa tilauksesta.

Nykyään PlastSystems AB käyttää ruiskuvalumuotteja tuotteisiin, joita valmistetaan ruiskuvalamalla propyleenistä ja lasikuituvahvisteisesta propyleenistä.

Katso oheinen video ja tutustu tarkemmin PlastSystem AB:n ja 3DMetPrintin tarinaan!

3DMetPrint / PlastSystem AB

“3DMetPrint on Pohjoismaille suunnattu palvelukeskus, jossa meillä on yksi alueen harvoista korkealuokkaisista metallitulostimista. Investoimme tähän teknologiaan, sillä se tarjoaa uusia mahdollisuuksia metalliosien valmistukseen, jotka ovat ennen olleet mahdottomia valmistaa.”

Erling Svensson