3DTech Oy

Parempi tuottavuus Entistä kilpailukykyisemmät hinnat asiakkaille Monipuolisempiin asiakastarpeisiin vastaaminen tulevaisuudessa uuden materiaalivalikoiman myötä Tarjonnan monipuolistumisen kautta kansainvälistä kilpailuetua

Haaste

3DTech Oy on suomalainen teknologiayritys, joka on erikoistunut 3D-tulostukseen. Yrityksen palveluihin kuuluvat 3D-skannaus, 3D-mallinnus sekä 3D-valmistus. 3DTech tarjoaa erilaisia 3D-palveluja ja laitteistoja muun muassa sekä yrityksille että kuluttajille, oppilaitoksille ja tutkimuskeskuksille. Yritys on perustettu vuonna 2013 ja työllistää tällä hetkellä 3 henkilöä. 3DTechin pääkonttori sijaitsee Varsinais-Suomen Salossa. Yritys halusi monipuolistaa tarjontaansa asiakkaille ja haluttiin laite, joka vauhdittaisi tietä kansainvälisille markkinoille.

Ratkaisu

Kun tietää mitä hakee, on yleensä valmis odottamaan vähän aikaa. 3DTech Oy investoi HP Jet Fusion 3D 4200 -tulostimeen, sillä he haluavat lähitulevaisuudessa panostaa 3D-ratkaisujen tarjoamiseen kansainvälisellä tasolla. Tulostimen olemassaolosta tiedettiin jo vuosia sitten, mutta 3DTech päätti seurata laitteen kehitystä ja kypsytellä ostopäätöstä. Vuonna 2017 oltiin täysin valmiita hankkimaan tulostin omiin tiloihin.

Yrityksen toinen perustajajäsen Tomi Kalpio vastaa yrityksen kehittämiseen liittyvistä asioista. Hän kertoo: ”HP Jet Fusion 3D 4200 kiehtoi meitä jo alusta asti. Seuraamme 3D-markkinoita käytännössä joka päivä, sillä tällä alalla tapahtuu hyvinkin paljon lyhyessä ajassa. HP on tulostusratkaisujen tarjoajana suuri konserni. Aina kun HP lähtee uusiin juttuihin mukaan, kuten tässä tapauksessa 3D-tulostukseen, herättää se mielenkiintoa. HP tuottaa laadukkaita laitteita, jotta brändi pystyy säilyttämään arvonsa. Mikäli laite ei toimi, aiheuttaa se puolestaan kovan kolauksen arvokkaalle ja globaalille brändille.”

hp_3dtech_plmg_7

Tomi jatkaa: ”Seurasimme toki muitakin tuotteita, mutta juuri tämä laite herätti mielenkiintomme. Tämäntyyppistä 3D-tulostinta ei osteta ihan päivässä, joten seurasimme useamman vuoden muiden tuotteiden rinnalla tämän tulostimen kehitystä. Kävimme läpi omat arviointiprosessimme, ja meidän mielestä HP Jet Fusion 3D 4200 oli paras sijoitus yrityksen tulevaisuuden kannalta. HP:n 3D-tulostin löytyi PLM Groupin tuoteportfoliosta ja PLM Group oli yrityksenä meille jo entuudestaan tuttu, joten yhteistyö heidän kanssaan tuntui luontevalta.”

”HP:n käyttämä teknologia on aivan erilainen muihin verrattuna. Multi Jet Fusion -teknologiaa käyttävät myös monet massatuotantoa tarjoavat kansainväliset sopimusvalmistajat, ja meidän suunnitelmissa on tulevaisuudessa kilpailla heidän kanssaan. Kyseinen teknologia mahdollistaa sekä yksittäisten tuotteiden että personoidun massatuotannon kustannustehokkaan ja laadukkaan valmistuksen. Lisäksi HP:n kasvava materiaalivalikoima tuo kilpailukykyä ja joustavuutta tarjonnan suhteen,” kertoo Tomi.

Barcelonasta Saloon

3DTechin perustajat Tomi Kalpio ja Marko Piira tapasivat PLM Groupin 3D-tulostuksen Business Development Manager Christoffer Westerin Barcelonassa kesällä 2017 HP:n koulutuskeskuksessa. Tomi kertoo: ”Lähdimme Barcelonaan, koska halusimme saada vahvistuksen niille asioille, mistä olimme keskustelleet tämän 3D-tulostimen tiimoilta. Olimme seuranneet teknologiaa kuitenkin pitkään. Kokemus oli positiivinen, ihmiset mukavia ja asiantuntevia, myös tilat olivat vaikuttavat. Teimme PLM Groupin kanssa kaupat HP Jet Fusion 3D 4200 -tulostimesta ja sovimme yksityiskohdista.”

Tulostin toimitettiin 3DTechin tiloihin ja otettiin käyttöön elokuun alussa. Käyttöönotossa olivat mukana sekä PLM Groupin 3D-asiantuntija että HP:n asiantuntija. HP ja PLM Group toimivat tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa, sillä 3D-tulostimen hankinnan yhteydessä asiakas saa aina kyseiselle laitteelle sekä koulutuksen että erilaisia huoltosopimuksia. Tiivis yhteistyö takaa parhaan lopputuloksen ja täydellisesti toimivan laitteen asiakkaalle. ”Ja mitä tulee PLM Groupiin laitteen toimittajana, olemme tähän asti olleet tyytyväisiä,” Tomi sanoo.

Christoffer kertoo seuraavaa: ”3DTech halusi tuottaa korkealaatuisia muoviosia massatuotantona, ja he kiinnostuivat kyseisestä HP:n tulostimesta. He ovat ensimmäinen yritys Suomessa ja ensimmäinen asiakas, jolle PLM Group toimitti HP:n 3D-tulostimen. Heidän kanssaan on mukava tehdä yhteistyötä ja he ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä sen suhteen, että tämä oli ensimmäinen meidän myymä, toimittama ja asentama HP:n 3D-tulostin.”

hp_3dtech_plmgroup2
HP:n 3D-tulostin ja 3DTech Oy:n toimitusjohtaja Marko Piira.

Suuria odotuksia

HP:n 3D-tulostimen hankinta on suuri merkkipaalu 3DTechille. Tomi jatkaa: ”Olemme vasta hiljattain ottaneet tulostimen käyttöön, ja meillä on suuret odotukset sen suhteen. Ensisijaisesti odotamme, että laite täyttää HP:n leimaamat speksit. Prosessi on nopeampi ja tehokkaampi kuin millään muulla samankaltaisella laitteella, jota käytetään niin sanottuun massatuotantoon. Lopputulos on vähintäänkin yhtä laadukas kuin kaikilla muilla markkinoiden laitteilla. Tavoitteenamme on saada syksyn mittaan varmuus laitteen kyvykkyydestä ja sitä kautta valmius lisäinvestoinnille. Käytännössä aika näyttää mitä tapahtuu, mutta meillä on vahva usko ja toivo siihen, että homma niinsanotusti toimii.”

PLM Groupin Gøran Jenssen, Business Unit Manager of 3D Printing, on erittäin iloinen yhteistyöstä 3DTechin kanssa. ”Olemme toimineet HP:n 3D-tulostinten jälleenmyyjänä kesäkuusta 2017 asti, ja 3DTechin hankkima laite on ensimmäinen PLM Groupin toimittama HP:n 3D-tulostin, joka asennettiin asiakkaalle yhdessä HP:n kanssa. Kun tapasimme 3DTechin Marko Piiran ja Tomi Kalpion ensimmäistä kertaa HP:n tulostimen tiimoilta, olimme vaikuttuneita siitä, kuinka perusteellista taustatyötä he olivat tehneet tämäntyyppisistä tulostimista. He tiesivät tarkalleen mitä tahtoivat, ja me pystyimme vastaamaan siihen. HP:n 3D-tulostimet ovat uusin lisä 3D-tulostintemme tuoteportfoliossa, ja meillä on Tanskassa oma PLM Groupin demolaite. Haluamme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisia ratkaisuja ja auttaa heitä näkemään 3D-tulostus varteenotettavana valmistusmenetelmänä. Syksyllä järjestettävissä SOLIDWORKS 2018 -seminaareissa 3D-tulostus on meillä vahvasti esillä.”

Lisätietoa:
Christoffer Wester
christoffer.wester@plmgroup.se

3DTech Oy

”Olemme vasta hiljattain ottaneet tulostimen käyttöön, ja meillä on suuret odotukset sen suhteen. Ensisijaisesti odotamme, että laite täyttää HP:n leimaamat speksit. Käytännössä aika näyttää mitä tapahtuu, mutta meillä on vahva usko ja toivo siihen, että homma niinsanotusti toimii.”

Christoffer Wester